måndag 28 december 2009

Så var julafton, juldagen och annandag jul över, men julen är ju inte slut riktigt än. Hoppas att det finns några där ute som är sugen på en ny saga, jag filar just nu på det sista så det är inte så långt borta.

Sagan kommer som vanligt att ha svartvita bilder, som du kan färlägga själv. Den handlar om en liten spindel som tvingas flytta från sitt hus och råkar på en massa olika äventyr. Här kommer ett smakprov på en teckning.

fredag 11 december 2009

Krokodiler är ju rätt så coola djur, inte sant? Här kommer en till bild, färglagd med Promarker pennor. Håll tillgodo.


måndag 16 november 2009

Ramlade över en fantastiskt bra och underhållande blogg om barnböcker mellan 0 och 7 år. Kolla in http://www.bokunge.se/ om ni vill ha tips på bra och roliga barnböcker.

Glöm inte bort att kolla in http://whatwouldjuliedraw.com/ heller, det är hon som ritat loggan och layouten på bokunge.com .

måndag 9 november 2009

Krokodil

Vem har sagt att en krokodil måste vara hård, tuff och elakt? Det kanske finns krokodiler som har en mjukare sida också... eller vad tror ni?


onsdag 4 november 2009

Som ett barn på julafton :-)

Har varit iväg och kompletterat med ett par Promarkerpennor till, blev lite gröna och blå nyanser. Svartvitt i all ära men det är ganska roligt att färgsätta världen också. Här kommer ett exempel med färgerna Marsh Green, Dusky Pink och Poppy (Fantastiska namn eller hur, poppy är faktiskt den röda :-)

fredag 30 oktober 2009

Färg eller inte färg?

Som de flesta kanske märkt så är alla bilder i sagorna blyertsteckningar i svartvitt. Det har kommit ett och annat tips från läsare som tycker att bilderna skulle göra sig bättre om de vore i färg (och jag kan hålla med dem).......

men jag är inte någon hejare på att hantera akvarellpenslar/pennor så resultatet blir inte så bra som jag vill ha det. (Helst skulle det se ut som Sven Nordquists bilder, men dit är det definitivt en lång väg att vandra :-)

Dock har jag lånat min frus Promarker tuschpennor och insett att de kan vara ett bra alternativ, kanske inte för att färglägga en hel saga, men kanske någon enstaka bild här och där.

Lägger upp det första utkastet så får ni själva bedömma. Kolla in Promarker pennornas hemsida också på http://www.letraset.com/

torsdag 15 oktober 2009

Brukar sufra runt och leta reda på nyttiga länkar till tecknare och illustratörer. Kolla in www.inktank.com En av mina favoritsidor, har en jättebra sektion om hur du ska rita serier, vilka material du ska använda osv. Kolla in den!

måndag 7 september 2009

Jipiiiii !

Har just fått min födelsedagspresent av familjen, det var en ritplatta från Wacom, JIPPPIIII. En Bamboo fun blev det. Perfekt storlek, fungerar hur bra som helst och är ganska cool om jag får säga det själv :-)

Kolla in länken om ni vill se hur den ser ut....
http://www.wacom.com/bambootablet/bamboofun.php

Nu återstår det bara att lära sig rita med den ordentligt, lite pilligt är det men med lite övning så kommer det att bli hur bra som helst.

söndag 6 september 2009

Ny saga


Gick igenom och städade upp en gammal hårddisk för ett tag sedan och ramlade över några bilder som jag gjort när barnen var mindre. Hade tänkt göra en kort saga med bilder som de kunde färglägga, men en massa annat kom mellan och den blev aldrig skriven.

Eftersom bilderna låg där med ett utkast till text så har jag helt enkelt färdigställt den och du kan hitta den här http://www.wirework.se/smasagor/Sagor.html

Det finns två olika versioner, samma innehåll men sidorna i en version är sorterade så att den kan skrivas ut på skrivare, vikas till ett häfte och häftas ihop. Den andra versionen är en version där sidorna är sorterade för att gå att läsa i en webbläsare eller i pdf readern.

Hoppas att ni gillar den, ni är jättevälkommna att tycka till och skicka stavfelsrättningar till jonny_carlsson@passagen.se

tisdag 21 juli 2009

Lästips - Taggtrådstim

Läser just nu TaggtrådsTim av Stefan Ljungqvist & Johan Egerkrans för mina barn. Min sjuåriga dotter tyckte den var mycket spännande. En jättefin bok med ett alltid lika viktigt budskap om mobbning och utanförskap.

Själv så gillar jag verkligen Johan Egerkrans bilder, världsklass. Kolla in hans hemsida på http://www.egerkrans.com/

Trevlig sommar!

Hoppas att alla ni har en riktigt trevlig sommar! Själv har jag haft semester så den nya sagan har fått vila till sig lite. Har dock inte kunnat låta bli ritblocket så här kommer en ny bild till sagan....


onsdag 3 juni 2009

Måste passa på att tacka för alla snälla kommentarer och uppmuntrande ord. Sagorna har spridit sig både till det stora landet i väster och öster. (www.wirework.se/smasagor/Gastbok.php)


Tänkte också passa på att lägga upp en ny bild från den nya sagan. Har jobbat lite ostrukturerat ett tag så både bilder och text växer fram samtidigt. Kanske inte det bästa om texten/historien ändras och man ritat en massa bilder, men vad gör man när inspirationen tryter? :-)


fredag 1 maj 2009

Recensioner av barnböcker

Vet du inte vilken/vilka barnböcker du ska välja i bokhandeln eller på bibilioteket? Kolla in http://blogg.alltombarn.se/carola/ , där finns hur många recensioner av barnböcker som helst.....en kanon blogg som du inte får missa.

Finns även en recension av SmåSagor, glöm inte att kolla in den.

onsdag 22 april 2009

Nya loggor

Nu finns det nya loggor att ladda ner. Jag har ersatt det gamla typsnittet med ett typsnitt som jag skapat själv. Ladda ner dem på http://www.wirework.se/smasagor/fragorosvar.html
Så här ser de ut:






söndag 12 april 2009

Här kommer en bild till den nya sagan. Elvira hamnar i knipa och enda sättet att komma undan är att åka över floden i en kaffekopp.


Har just läst en fantastiskt bra barnbok för min son. Det är ungefär femitelfte gången, men både jag och sonen tycker att den är jätterolig.

Missa inte "Den fantastiske räven" av Roald Dahl, illustrerad av Quentin Blake. Glöm inte bort att kolla in deras hemsidor på: http://www.roalddahl.com/ och http://www.quentinblake.com/

onsdag 8 april 2009

Tänkte visa upp ett utkast (bild) till nästa saga som kommer att handla om en liten spindeltjej som har arbetsnamnet Elvira. (Kom gärna med namnförslag :-).

Mina barn tycker att det skulle vara roligt med lite färg i bilderna istället för all blyerst, så jag har på försök tuscha en bild mha Photoshop. Problemet är bara att det tar sååååån tid, kan i och för sig bero på att jag inte är så snabb, men jag tvivlar :-)

Så här blev den iallafall:

Hej och välkommen till min alldeles nya blogg. Här kommer jag att försöka lägga upp utkast och nya bilder till mina sagor. Vore jätteglad om du vill skicka in kommentarer eller feedback på dessa.

Du hittar redan publicerade sagor under länkarna här till höger. Vill också passa på att tacka för alla som redan varit in på min hemsida och skickat konstruktiv kritik kring texterna och alla stavfel.